Objavil dne Jul 31, 2018 v Splošni prispevki

Sodno overjeni prevodi niso lektorirani

Sodno overjeni prevodi se potrebujejo za mnogo različnih dokumentov. Tema današnjega članka bodo le-ti prevodi. Več pa si preberite v samem članku.

prevajanjeNekako smo zadnja leta navajeni, da jih potrebujemo za prevod kakšnih spričeval, različnih potrdil, pogodb, sodnih registrov, poročnih in rojstnih listov in podobnega in vedno bolj se iščejo v podjetju Poliglot sodno overjeni prevodi. Ampak kljub temu se ne potrebujejo samo za te primere, temveč tudi za kakšna daljša besedila. Takšna besedila pa so večinoma prav posebne narave, lahko je vloga za posvojitev, kakšna pomembna pogodba ali pa predmetnik, ki ga je treba prijaviti v tujini. Seveda so to dokumenti, pri katerih si prav nihče ne želi, da bi bile napake v prevodu, ampak tolmač ni tudi lektor, zato kar računajte na napake.

Sodno overjeni prevodi se lahko lektorirajo

Če si torej želite, da bi bili vaši dokumenti brez pravopisnih napak, potem že v naprej naročite tudi lekturo. Prav nič vam ne bo pomagalo, če boste kasneje zavrnili dokument češ da je poln napak. Zato že ob samem naročilu sporočite tudi želje glede lekture, saj mora biti le – ta opravljena pred končno vezavo, pa tudi lektor in tolmač se morata uskladiti, torej kakšne večje posege popraviti v sodelovanju. Vsekakor so te lekture še posebej zahtevne, saj ni lektor opravil vsega, ko je besedilo pregledal, temveč se mora potem še usklajevati s tolmačem, tolmač pa tudi vse popravke lektorja pregledati. Kljub temu vam v podjetju Poliglot ne bodo zaračunali nobenega dodatka na zahtevno delo, tako da se vsekakor splača, da se daljši sodno overjeni prevodi uredijo kar pri tem podjetju.

Ni pa smiselno lektorirati vseh dokumentov

Četudi si sami želite, da sodno overjeni prevodi ne bi imeli prav nobene napake v vašem prevodu, predvsem govorimo tako ali tako le o pravopisnih napakah, pa lektura ni smiselna pri kakšnih potrdilih in kratkih dokumentih, ki so izdani samo za namen dokazovanja, se pravi za vsa na začetku omenjena besedila, saj kaka pravopisna napaka ne bo imela prav nobenega vpliva.