Objavil dne Okt 8, 2021 v Ostala oprema

Solarna svetila – kje vse jih lahko koristno uporabite

Toplejše vreme nas pogosto zvabi ven na vrt, balkon ali teraso. Tam lahko posedamo ure in ure, a počutje in udobje sta ne nazadnje odvisna tudi od številnih dodatkov, ki v resnici ne bi smeli manjkati prav na nobenem vrtu. Na svojem vrtu ali dvorišču poleg stenskih svetilk cenite še druga zunanja svetila. Izjemno priljubljene so na primer tudi solarne svetilke, ki jih v resnici prav nikoli ni zadosti. Dobra plat pa je še ta, da se takšne vrste razsvetljave nikoli zares ne naveličamo.

Če torej v neposredno bližino svojega doma želite postaviti svetilo, s katerim bi imeli le minimalno stroškov, je solarna svetilka zagotovo ena od boljših rešitev. Takšna oblika razsvetljave se je namreč izkazala za izjemno varčno. Solarne svetilke namreč delujejo po načelu kopičenja sončne svetlobe čez dan, ki se nato pretvori v električno energijo. Posledično lahko svetijo v temi.

Solarna svetilka na ulici.

Svetila, ki so odporna na vse vremenske razmere

Za zunanja svetila je jasno, da so izpostavljena najrazličnejšim vremenskim razmeram, kot je na primer močan dež. Lahko jih bremenijo tudi izjemno visoke temperature v poletnem času. Obstajajo pa zunanja svetila, ki so na vse omenjeno in še več izjemno odporna. Pravzaprav jim nič ne more do živega. To so seveda – solarne svetilke!

Svetilke na sončno svetlobo so zasnovane tako, da odlično prenesejo prav vse zunanje vplive in so 100 % varne. Zanje pa še zdaleč niso značilni samo nizki stroški delovanje, temveč jih lahko na trgu dobite za zelo malo denarja. Seveda se vam ni treba omejevati na samo en kos takšnega LED vrtnega svetila. Lahko si privoščite kar nekaj solarnih svetilk in jih na primer postavite ob vrtno potko.

Nameščanje solarnih svetilk

Še ena ključna prednost, ki vam jo zagotavljajo solarne svetilke, pa je izjemno preprosto ter hitro in učinkovito nameščanje. Ne glede na to, da lahko izbirate med različnimi tipi tovrstne razsvetljave za zunanje prostore, pa imajo praviloma vsa solarna svetila količek. Tega samo zapičite v glino ali v travo in nameščanje svetila je opravljeno.

Svetilke na sonce, zapičene v zemljo, dobro zdržijo, obenem pa je vse skupaj videti izjemno lepo. Za piko na i pa seveda prijetno svetijo.