Objavil dne Maj 31, 2020 v Uncategorized

Moške poročne obleke v črni, sivi, modri ali bež barvi

Praviloma naj bi se izbira moške poročne obleke pričela že vsaj nekaj mesecev pred samo poroko. A to je zlasti odvisno od ženina samega. Kljub vsemu pa je iskanje obleke mesec dni pred slavnostnim dogodkom vsekakor že nekoliko prepozno, čeprav nam trg ponuja zelo pestro izbiro tako ženskih kot moških oblek za poroko.

Tudi strokovnjaki oziroma organizatorji porok vam bodo svetovali, naj se nakup oziroma izbira moške poročne obleke prične nekaj mesec pred poroko. Če se boste, na primer, poročili poleti, je najbolje, da z iskanjem najustreznejše obleke pričnete že januarja. V tem času poročni saloni dobijo tudi povsem nove kolekcije oblek in izbira je v tem času v resnici na vrhuncu.

Barva dilema pri izbiri obleke za poroko

Za moške poročne obleke je praviloma značilno, da so najpogosteje v črni, sivi, modri ali bež barvi. Sicer pa je najbolje, da se izbira poročne obleke za moškega najprej prične pri izbiri barve suknjiča ter hlač. Nato sledi izbira barve za telovnik, metuljček ali kravato, po potrebi se lahko dodajo še manšetni gumbi, robček, zaponka in podobno.

Veliko moških se pri izbiri poročne obleke odloči za takšno, ki ni primerna samo za poroko, temveč je primerna za prav vse svečane in poslovne dogodke. Na ta način se izbrana obleka lahko nosi tudi kasneje za druge številne priložnosti. Če k isti obleki dodate na primer samo drugo kravato, je lahko v hipu videti poslovna.

Telovnik odlično nadomešča suknjič

Pogosta dilema pri izbiri moške poročne obleke je tudi ta, ali se odločiti za telovnik ali ne. Strokovnjaki za poročne obleke bodo moškemu telovnik vsekakor zelo priporočali. V prvi vrsti zato, ker je to edini dodatek, ki bo ženina ločil od preostalih svatov, po drugi strani pa zato, ker takšen kos oblačila odlično nadomešča suknjič.

Še ena od večjih prednosti telovnika pa je ta, da na učinkovit način preprečuje, da bi ženinu srajca uhajala izza hlač. Če se ženin kljub številnim prednostim za telovnik ne odloči, je najbolje, da pod srajco nosi bež spodnjo majico. S tem bo preprečil prosojnost, obenem pa bo bombažna majica preprečevala potne madeže na srajci.

Kravata, metuljček ali nič od tega

Pri izbiri moške poročne obleke se je treba slej ko pred odločiti tudi za to, ali boste poleg nosili kravato, metuljček ali se ne boste odločili za nič od tega. Izbira je vsekakor odvisna od okusa vsakega posameznika. Marsikdo se najraje odloči kar za metuljčka, ker meni, da je ta morda videti še najbolj svečan.