Objavil dne Maj 14, 2021 v Pohištvo

PVC okna predstavljajo prihodnost

Tako je, PVC okna bodo kmalu v celoti izrinila stavbno pohištvo iz lesa in drugih materialov, saj so v vseh pogledih superiornejša. Poglejmo si zakaj je temu tako ter zakaj vam priporočamo, da jih kupite v podjetju Okna Vranešič iz Črnomlja.

Zakaj so PVC okna podjetja Okna Vranešič dobra odločitev?

Kot verjetno veste, so umetni materiali iz katerih so narejena PVC okna pridobljeni iz naftnih derivatov in drugih recikliranih snovi. V primerjavi z lesenimi okvirji so zato veliko bolj odporna, hkrati pa tudi cenejša. Poleg tega je čas izdelave veliko krajši, kar posledično pomeni, da vam jih dobavitelj lahko prej dostavi. V nasprotju z lesom, se umetne mase veliko bole odrežejo kot izolacijski vmesniki tako v hladnem kot toplem vremenu. Ker so PVC okna povsem neobčutljiva na vremenske vplive, so tudi veliko cenejša za vzdrževanje od klasičnih lesenih okvirjev.

Belo PVC okno, slikano od znotraj, gleda na zeleno dvorišče.

Lahko rečemo, da je tehnologija na tem področju v zadnjih letih tako zelo napredovala, da naravni materiali preprosto ne morejo več konkurirati umetnim masam. Do tega zaključka so prišli tudi kupci sami. V zadnjem času namreč vse manj pogosto posegajo ne le po lesenih temveč tudi po kovinskih okvirjih. In tukaj ne govorimo le o oknih, temveč tudi o drugem stavbnem pohištvu, kot so vhodna in balkonska vrata, kletna okna, drsne stene ter zastekljene stene za zimski vrt.

Kakšna PVC okna ponujajo v Črnomlju?

Pri zgoraj omenjanem prodajalcu iz Črnomlja so kupcem na voljo PVC okna zelo različnih profilov, ki lahko zadovoljijo potrebe različno zahtevnih strank. Te največkrat sprašujejo po kakovostni izolaciji in estetski podobni okvirjev, zelo pomembna pa jim je seveda tudi cena. S tehničnega vidika lahko poudarimo, da gre v njihovi ponudb za zelo širok spekter vgradnih in komornih globin. Če niste povsem prepričani katere dimenzije in tehnične lastnosti so najboljša za vaša PVC okna, vam bodo prijazni svetovalci z veseljem pomagali.