Objavil dne Nov 24, 2016 v Ostala oprema

Kako prodati zlato v vašem domu?

Se vam na nakitu nabira prah, in ne veste kam z njim? Lahko ga pretopite v zaslužek. Pri izbiranju pravega podjetja, kateremu želimo prodati zlato, je potrebno izbrati predvsem nekoga, ki je zaupanja vreden.

Večina podjetij odkupuje zlato v obliki nakita, kovancev, odkup zobnega zlata, zlatih kepic, zlatih ploščic in lističev, sponk, brošk, zlatih palic in pa tudi poškodovanega zlata. Odkupuje se zlato kakršne koli čistosti.Preden se odločimo za odkup in prodajo zlata se je priporočljivo posvetovati s strokovnjaki, ki nam bodo znali povedati, koliko je naše zlato dejansko vredno. Koliko je naša zlatnina vredna je pomemben podatek, ki ga moramo vedeti, zato, da nas ponudniki ne morajo pretentati.

Odkup in prodaja zlata se začne s pregledom zlatnine in tehtanjem, tako se ugotovi čistost zlatnine. Čistost zlatnine določa ceno. Če je čistost v vrednosti zlatih palic, ki je 999,9/1000, potem za to zlatnino dobimo največ denarja. Ker večina ljudi prodaja le tako imenovano lomljeno zlato, ki je po navadi poškodovano zlato, se za to zlato ne sme pričakovati velikih vrednosti, saj se mora tako zlato, pred ponovno prodajo pretopiti, očistit in nato obdelati v druge proizvode ali pol proizvode, kot so naložbene palice, prstani in ostali nakit. Zaradi tega zapletenega postopka, je tako odkupnina posledično precej nižja.

Razlika v oceni in ponudbah je lahko kar 30 odstotna, zato je priporočljivo, da se u prodajo vloži veliko truda in časa. Ključno je torej, da se pozanimamo koliko bi dobili pri določenih odkupovalcih. Na podlagi teh podatkov se nato odločimo za primernega ponudnika, in tako lahko za določeno zlatnino dobimo veliko več, kot bi sicer.