Objavil dne Mar 29, 2020 v Ostala oprema, Uncategorized

Želja po samopreskrbi veča število rastlinjakov

V zadnjih letih se vedno bolj zavedamo pomena samopreskrbe in lokalne pridelave, kot tudi lastne vloge, ki jo igramo pri tem. Zato morda ni nenavadno, da se število zasebnih vrtov in vrtnih rastlinjakov vsako sezono krepko poveča. Ta trend je razveseljujoč, saj govori o povečani odgovornosti, ki jo čutimo do okolja in skrbi za lastno zdravje in prehransko varnost. Ob ponovni priljubljenosti vrtnarjenja se v našem podnebju seveda pospešeno ukvarjamo s postavljanjem rastlinjakov, saj bi bili sicer obsojeni na relativno kratek čas leta, ko rastline lahko gojimo na prostem. Vrtni rastlinjaki pa poleg pridelovanja lastne hrane nudijo tudi dobrodošel hobi, ki poskrbi za sprostitev v sicer že pregovorno stresnem sodobnem življenjskem tempu.

Vsak, ki ima vrt, ima lahko tudi vrtni rastlinjak

Morda se zdi, da je postavitev rastlinjaka zahteven podvig, a na srečo temu ni tako. Sodobni materiali, kot so polikarbonatne plošče, so načrtovanje in montažo rastlinjaka približali praktično vsakomur. V podjetju MS Viscom z veseljem svetujemo vsakomur, ki želi svoj obstoječi ali novi vrt nadgraditi v polikarbonatni rastlinjak. Rastlinjak vam bo omogočil gojenje rastlin skozi vse leto, na celo leto pa se bo tako podaljšalo tudi zadovoljstvo, ki ga občutite ob obdelovanju svojega vrta in uživanju v lastnih pridelkih. Številne izkušnje, ki jih imamo s profesionalnimi kmetovalci, nas navdajajo s samozavestjo, da bomo zagotovo našli najboljšo rešitev za vsako stranko, ki se obrne na nas.

Polikarbonatni rastlinjaki vseh dimenzij

Polikarbonatni rastlinjaki imajo že kar dolgo zgodovino – polikarbonatne plošče se za rastlinjake uporabljajo praktično vse od njihovega prihoda na trg. Ob pojavu polikarbonatnih plošč je bila namreč kar nekako logična misel, da bi ta trpežen, prosojen, prilagodljiv in lahek material uporabljali namesto stekla ali plastike za obsežnejše pokrite površine za pridelavo sadja in zelenjave. Izkušnje so pokazale, da gre dejansko za odlično kombinacijo. Sčasoma se je dobra praksa preselila tudi na manjše objekte in vrtni rastlinjaki iz polikarbonatnih plošč so danes dosegljiva in dostopna možnost za vsakogar. Izkušnje naših strank so izjemno pozitivne, saj se material lahko prilagodi vsakemu načrtu, od najmanjšega do največjega. To v praksi pomeni, da lahko prav vsak s koščkom obdelovalne zemlje s pomočjo navodil, dostopnih prek spleta, ali z našo pomočjo, izdela načrt za vrtni rastlinjak po svoji meri.

Prednosti polikarbonatnih plošč za rastlinjake

Polikarbonatne plošče odlično prepuščajo sončno svetlobo, pri čemer ščitijo pred UV žarki. Na voljo so v eno ali večslojnih različicah, ki nudijo močnejšo ali šibkejšo toplotno izolacijo. V MS Viscom vam bomo izbrane plošče narezali na ustrezne dimenzije, pri čemer lahko zagotovimo tudi ukrivljene plošče, v skladu z vašimi načrti. Razrezane plošče vam lahko tudi dostavimo na dom ali lokacijo vašega bodočega vrtnega rastlinjaka. Pri nas boste dobili tudi ogrodje za postavitev rastlinjaka, vodila, zaključne profile in vse ostalo, da boste svoj rastlinjak zaključili in bo pripravljen za uporabo. Poleg omenjenih lastnosti velja poudariti, da so polikarbonatne plošče tudi zelo odporne na udarce, da odlično prenašajo tudi velika nihanja v zunanjih temperaturah, so strukturno trdne in enostavne za montažo. Ko je enkrat postavljen, bo polikarbonatni rastlinjak uporaben dolga leta, brez potrebe po dragem vzdrževanju, popravilih in nadgradnjah.

Modularnost polikarbonatnih rastlinjakov

Vsak vrtnar ve, da tisto, kar deluje spomladi, ni nujno najboljše tudi poleti ali jeseni, sploh pa ne pozimi. Vremenske razmere se skozi letne čase, pa tudi od dneva do dneva, lahko bistveno spreminjajo, in tudi tu polikarbonatni rastlinjaki ponujajo idealno rešitev. Ker so lahko sestavljivi in premični, jih lahko odpiramo in zapiramo po potrebi. Tako so lahko na primer pozimi povsem zaprti, poleti pa povsem odprti, z mnogimi pol-odprtimi kombinacijami vmes. Ker je rokovanje s konstrukcijami iz polikarbonatnih plošč zelo enostavno, uporabniki zlahka prilagajajo stopnjo odprtosti glede na vsakodnevne vremenske razmere. Tako tudi poleti lahko zaščitijo svoje pridelke pred točo, spomladi pa pred pozebo. Glede na to, da v vrt vložimo ogromno truda, je vsekakor smiselno, da z enostavnimi ukrepi maksimiziramo njegov donos.

Vrt ni le dober, ampak tudi lep

Vrtnarji so pregovorno ponosni na svoj pridelek in grede, v katere skozi vse leto vlagajo ogromno truda. Zato je verjetno logično, da tudi pri načrtovanju vrtnih rastlinjakov igra veliko vlogo njihova estetska plat. S polikarbonatnimi ploščami zlahka ustvarimo na pogled lep in sodoben rastlinjak, prosojne plošče pa bodo tudi navzven kazale sadove našega dela. Bolj tradicionalni boste izbrali povsem prosojne, gladke in večslojne plošče, bolj pustolovski boste dodali kakšen barven panel, se poigrali z valovitimi in ukrivljenimi ploščami in neobičajnimi načini odpiranja ter dostopanja. Pri vsem ne gre pozabiti tudi na možnost zračenja, ki je pomemben del rastlinjaka vse leto. Tudi za to poskrbijo polikarbonatne plošče, ki jih enostavno montiramo kot premične in lahko gibljive elemente.