Objavil dne Dec 9, 2016 v Ostala oprema

Vgradne omare lahko rešujejo prostorsko stisko tudi v otroški sobi

Kako zanimivo so danes pravzaprav grajeni in izoblikovani prostori? Tisti starejši, vse z visokimi stropovi in tisti novejši z nepravilnimi dimenzijami, pogosto tudi neravninami, …vse to izgleda zelo lepo, a pogosto se problem pojavi takrat, ko je v te prostore potrebno postaviti pohištvo. Samostojni kosi, kateri so pravzaprav lahko vsi, še nekako gredo, a že pri njih hitro ugotovimo, da naš, še dva dni nazaj, velik prostor, z vsakim novim vnosom pohištva, zgubiva svojo širino in prostornost.

In prej ali slej pride trenutek, ko zadnjega ali »vsaj še tega« kosa pohištva več ne moremo zaradi prostorske »izčrpanosti« postaviti nikamor. Noro, a resnično se pripeti večini. Statistika izračuna povprečnega doma (prostora) pravi, da s postavljanjem kosov pohištva samo za dele prostora kot na primer za omaro, med policami, med komodami, v kotih in podobno, »zapravimo« okrog 30% prostora. Hmmmm? 30% prostora v neki sobi je namenjeno – ničemur. Tja ne moremo postaviti ne roče, ne dodatnega predala ali omare, ne mize, ne stola, ne moremo vanj stlačiti ali odložiti oblek, kozmetičnih pripomočkov. Še najpogosteje videna izkoriščenost prostora med steno in omar v spalnici je zložena likalna miza, ali, če je prostor nekoliko večji, sesalec. Znano? Po drugi strani pa imamo rešitev.

Večini se na prvi pogled zdi (ali pa ocenjuje), da je draga (saj prihaja iz tako opevanega zahodnega sveta, kapitalizma in sveta novosti), a v resnici, upoštevajoč, prihranek pri prostoru, sploh ni. Vgradne rešitve in vgradne omare. Za vsak kot, pod vsako stopnišče, za vsak utility, za mansarde, za garderobne sobe kot samostojne enote. Resnično se izplača preveriti ne samo ceno, ampak tudi rešitev samo, saj zna biti, da bomo nad njo več kot pozitivno presenečeni.