Objavil dne Jul 20, 2019 v Uncategorized

Silikonske cevi za vodo, vroči zrak ali plin so izjemno trpežne

Silikonske cevi so izjemno odporne na najrazličnejše dejavnike. Ti vključujejo ultravijolično sevanje, korozijo in ozon. Poleg tega pa jih je mogoče uporabljati v širokem temperaturnem območju, tako pri zelo nizkih kot pri ekstremno visokih temperaturah. Možne so silikonske cevi za plin oziroma vroči zrak ali za vodo, oba tipa pa sta dobavljiva v različnih dimenzijah, s čimer mislimo tako dolžino kot notranji in zunanji premer.

Silikon se zelo pogosto uporabi za industrijske cevi v različnih panogah

Zaradi izredne trpežnosti oz. odpornosti je silikon zelo priljubljena izbira za industrijske cevi (za vodo in drugih tipov). Silikonske cevi so skorajda nepogrešljive v številnih dejavnostih – od kemične, farmacevtske in biotehnološke do vojaške in navtične.

Poleg tega se silikonske industrijske cevi uporabljajo v procesih pridobivanja energije iz različnih virov. Silikon ima običajno prednost tudi, kadar je potreben prevoz agresivnih snovi. Kot že omenjeno, pa so silikonske cevi obenem pametna rešitev, če potrebujemo material, ki kljub visokim temperaturam ne spremeni svojih osnovnih lastnosti. Praviloma se lahko tovrstni silikon uporablja v razponu od -60 stopinj Celzija pa vse do 250 stopinj Celzija. Temperaturna neobčutljivost silikona hkrati omogoča, da cev za vodo ali plin zlahka razkužimo s pomočjo vodne pare ali vročega zraka, ko je to potrebno, in jo s tem pripravimo na nadaljnjo uporabo.

Vsestransko uporabna silikonska cev za vodo ali plin

Še eno izmed možnih področij uporabe, ki ga doslej nismo omenili, je prehrambna industrija. Silikonske cevi so namreč povsem brez vonja, kar pomeni, da ne bodo vplivale na okus tekočin. Uporabiti jih je mogoče za vodo ali sokove in celo za nekatere alkoholne pijače. Pri tem je treba paziti, da vsebnost alkohola ne preseže 15 odstotkov. Za to, da je silikon povsem nestrupen in s tem primeren za stik s pitno vodo in z drugimi tekočinami, namenjenimi zaužitju, skrbijo posebni elastomeri. Ni torej nevarnosti, da bi prišlo do kontaminacije, četudi je silikon izpostavljen višjim temperaturam. Seveda pa to velja le za kakovostne silikonske cevi (za vodo in druge medije), zato morate pri nakupu paziti, da izberete zares najboljšo opcijo na tržišču. Pri izbiri upoštevajte še pričakovani tlak, delovni položaj (v zraku, pod vodo itn.) in upogljivost.

Silikonske cevi pridejo v poštev tudi pri avtogenem varjenju

O tem, da so možnosti uporabe silikonske cevi skorajda neomejene, pa zgovorno priča podatek, da se lahko uporabljajo celo pri avtogenem varjenju. Za ta namen morate sicer izbrati poseben tip, ki je odporen na kisik oziroma acetilen, ki ga najdete tudi v spletni trgovini S3C. Naša ponudba je izjemno pestra, zato boste v njej zagotovo brez težav našli natanko takšno kombinacijo lastnosti, kot jo potrebujete. Možne so denimo tudi izvedbe, ki so ojačane z mrežo. Obiščite našo spletno trgovino, kjer so vam na voljo podrobnejši podatki o lastnostih posameznih izdelkov. Za individualno tehnično svetovanje pa pokličite telefonsko številko, ki je prav tako navedena na naši spletni strani.

V ponudbi še mnogi drugi tipi – med drugim na voljo jeklene brezšivne cevi

V naši spletni trgovini pa vas ne čakajo le silikonske cevi (za vodo idr.), ampak je mogoče izbirati med mnogimi drugimi materiali in specifičnimi lastnostmi. Ena izmed opcij so npr. jeklene brezšivne cevi. ki so izdelane iz enega samega kosa, torej brez klasičnega varjenja. Namesto tega se uporabljata postopka valjanja in vlečenja, dokler ne pridemo do želene oblike. Čeprav so jeklene brezšivne cevi običajno tanjše od šivnih (oz. je tanjša njihova stena), pa to nima negativnega vpliva na to, kako močne so, ampak povsem nasprotno. Jeklene brezšivne cevi so celo precej močnejše od šivnih. Med materiali, za katere se lahko odločite, so npr. še guma ter poliamid in poliuretan.

Če gre za cev za vodo in druge tekočine, ki so namenjene pitju, morate paziti na to, da izberete material, ki bo resnično primeren. Prepričajte se torej, da gre za material, ki ni zdravju škodljiv. Če potrebujete dodatno pomoč pri izbiranju najustreznejšega artikla, vam z veseljem pomagamo s strokovnimi nasveti. Ne glede na to, za katero različico se odločite, pa vam zagotavljamo, da bodo naročeni izdelki pri vas v izredno kratkem času. Sodelujemo namreč z nemškim podjetjem, ki razpolaga s prostornim skladiščem, v katerem je v vsakem trenutku na zalogi ogromno izdelkov, in sicer kar približno 120.000. Posledično pride naročilo do naših kupcev v večini primerov v zgolj treh delovnih dneh, saj so izdelki praviloma – če je naročilo oddano dovolj zgodaj – odposlani še isti dan.

Pri težjih in večjih pošiljkah (nad 31 kilogramov in nad 1,75 metra), pri katerih je potrebna kamionska dostava, se ta čas nekoliko podaljša. Vendar večinoma ne preseže 5–7 delovnih dni. Vabimo vas, da se registrirate, saj vam bo to omogočilo dostop do cen posameznih artiklov v naši spletni trgovini, ki združuje raznolik nabor opreme za področje hidravlike in pnevmatike. V ponudbi vas med drugim čakajo še nepovratni ventili, hitre spojke, krogelne pipe, regulatorji tlaka, manometri in termometri, ventili, dušilci in glušniki ter navojni nastavki.