Objavil dne Jul 2, 2016 v Uncategorized

Runska abeceda, kaj je to?

Lahko bi rekli da so rune črke svojevrstne abecede starih germanskih plemen in narodov. Rune so se in se še danes uporabljajo kot neki vrste talismani ter za vedeževanje. V prevodu naj bi beseda pomenila neke vrste skrivnost, šepet, lahko si ti predstavljamo kot skrivni nauki učitelja učencu.  Kot smo že omenili so rune črke oziroma slikovna abeceda, vsaka slika, ki je sestavljena iz črt pa ima svoj pomen.

Današnji članek ne bo ravno o stopnicah in stopniščih, a bo še vseeno zanimiv. Berite dalje, ne bo vam žal.

Vedeževalci ki za svoje prerokovanje uporabljajo rune jih hranijo v mošnjičku, takšnem kot so v srednjem veku shranjevali svoj denar, cekine. V mošnjičku je 25 run od teh je ena runa prazna, ostale so poslikane, prazna runa pa predstavlja boga Odina. Poleg tega se rune s simboli delijo v tri skupine oziroma družine, ki so germanski temelj vsega.

Vedeževalci z runami na vprašanja o prihodnosti iz run ne morejo odgovoriti, pomoč run je bistvena v tem, da ti predlagajo kako se na različne situacije odzvati, kakšni o njeni vzroki, ter nam tako pomagajo da si sami krojimo svojo prihodnost in usodo ki ni nespremenljiva.

Učenje run ni enostavno, treba pa si ji vzeti tudi kar nekaj časa, tako da iz danes na jutri ne bo šlo. Zgodovinski dokazi kažejo, da so si stari Germani zelo posvetili učenju run, za vsako runo eno leto. Tisti malo manj željni učenja run, se lahko z njimi malo poigrate, tako da črke svojega imena pretvorite v simbole rune in razdelimo na tri dele, ter tako izvemo kaj nam prinaša življenje ali pa si zgolj razložimo svoje ime.