Objavil dne Avg 5, 2020 v Ostala oprema

Poskrbite za varnost in namestite video nadzor

Slovenija je načeloma varna država in zato se video nadzor namešča le na določena mesta, kjer si lastniki želijo imeti boljši nadzor, ko niso prisotni. Na hiše in ostale zgradbe, pa se video nadzor v večini ne namešča. Ker pa so se v zadnjih letih odprle meje in je poteka preko naše države tudi veliko tujcev, je dobro, da začnemo razmišljati drugače.

Dober video nadzor nam bo omogočil lažji spanec in brezskrbno počitnikovanje. Ker so sistemi za kvaliteten in kakovosten video nadzor postali veliko cenejši, kot so bili pred leti, si ga lahko namesti vsakdo, ki si želi vedeti, kaj se dogaja o okolici njegovega doma ali podjetja.

Potrebno si je določiti kriterije

Bistveno video nadzora je tudi v tem, da znamo dobro izbrati in da izberemo popolna video nadzor za naše potrebe. Ker smo seveda na področju precej neuki, se moramo zaupati strokovnjakom, ki nas bodo vodili čez celoten proces nakupa. Poznavalci pravijo, da je pri nakupu najprej potrebno vedeti, kaj točno želimo nadzirati in kje oziroma v kakšnem okolju bomo namestili kamere. To sta dva ključna podatka, s katerima se moramo odpraviti do najbližje poslovalnice z varnostnimi sistemi.

Po bomo usposobljenemu prodajalcu razložili naše želje in potrebe, si bo lahko ustvaril približno sliko, kaj nam lahko ponudi. Seveda sledi tretji kriterij, ki je zelo pomemben pri nakupu video nadzora in to je cena. Video nadzor ima različno ceno. Kot pri vseh napravah obstajajo cenejši in dražji sistemi za video nadzor. Cenovni razpon je kar precejšen, zato si je predhodno potrebno začrtati, koliko denarja smo pripravljeni vložiti v nakup celotnega sistema za video nadzor.

Poskrbite za varnost in namestite video nadzor

Ko bomo prodajalcu povedali, koliko smo pripravljeni odšteti, nas bo usmeril k modelom, ki bodo najbolj primerni za naše razmere. Pomembno je, da si bomo izbrali dva glavna elementa, ki ju potrebujemo. To je video kamera in DVR, ki bo snemal vse kar bo kamera zabeležila.

Različni modeli kamer

Pri video kamerah bomo imeli tudi več možnosti. Lahko bomo izbrali IP video kamero ali pa ADH video kamero. Ker sami seveda ne bomo poznali razlike, bomo zopet potrebovali razlago dobrega prodajalca, ki nam bo predstavil prednosti ene in druge možnosti.

Video nadzor, ki bo uporabljal IP kamero omogoča visoko ločljivost in tudi možnost snemanja brez DVR, saj imamo kamere že svoj oblak ali pomnilniško kartico, na katero shranjujejo podatke.

Video nadzor s AHD kamero pa prinaša nizke stroške in enostavno konfiguracijo sistema.

Več informacij o video nadzoru si lahko preberete na  https://digitklik.si/kategorija_video-nadzor.