Objavil dne Maj 20, 2019 v Uncategorized

Ploščati keramični grelci po meri

Morda veste, kaj so ploščati keramični grelci. Najverjetneje je, saj se večina ljudi s tem vprašanjem ne sreča prav pogosto. Toda če bi se želeli naučiti kaj novega in vas zanimajo grelna telesa, boste morda nad temle prispevkom navdušeni. Pri  mojstru Hožiču, enem izmed najbolj priznanih izdelovalcev grelnikov po naročilu na Gorenjskem, smo se namreč pozanimali, o čem točno je govora in kje se takšne naprave sploh uporabljajo. Torej, če ste še z nami, lahko pričnemo.

Ploščati keramični grelci spadajo med ploščate grelce, ki se uporabljajo na enak način kot cevni. Srečujemo jih v industrijskih procesih, v katerih ni izrazite potrebe po najvišjih temperaturah, denimo v industrijah, kakršne so čevljarska, gumarska ali tekstilna. Kot razlaga hožič, je dimenzije takšnih grelcev moč prilagoditi glede na želje končne stranke. Sam Hožič pove, da lahko izdela grelce z močjo do 6,5W na kvadratni centimeter. Toda v čem so torej ploščati keramični grelci tako posebni?

Kot podzvrst ploščatih grelnikov se keramični grelci razlikujejo od tistih s plaščem ali brez plašča, in sicer v tem, da so izdelani z uporovno žico. Ta je navita v spiralo, vstavljena pa je v keramične izolatorje. Žico prav tako ščiti obloga iz nerjavečega jekla. In sedaj še najpomembnejše vprašanje: Kje sploh se takšni grelniki uporabljajo? Hožič pravi, da njegove stranke najpogosteje kupujejo takšne izdelke za ogrevanje kalupov, orodij ali stiskalnic, in sicer povsod tam, kjer se temperature povzpne do 650 stopinj Celzija.

Če ste slučajno v the opisih prepoznali potrebo po grelniku takšnega tipa, vam lahko za konec še toplo priporočimo pomoč Elektromehanike Hožič. Gre za malo družinsko podjetje, ki pa ga odlikujeta kakovost in izjemna tradicija. Z načelnim odnosom do strank in popolno prilagodljivostjo je to podjetje namreč pravi naslov za vse tiste, ki iščete grelna telesa ali drugo pripadajočo opremo, izdelano po naročilu. Pri Hožiču vas čakajo izkušeni mojstri, ki se bodo v polnosti prilagodili vašim željam in potrebam. Zadovoljstvo strank namreč ni le njihov najvišji cilj, temveč tudi stvar, po Kateri slovijo daleč naokrog. O tem pričajo tudi številna podjetja, ki z veseljem sodelujejo z njimi, ter najvišja bonitetna ocena kot znak odličnega poslovanja.