Objavil dne Sep 20, 2016 v Ostala oprema

Plinski štedilnik ni nujno slaba in nevarna izbira

Plinski štedilnik pri nekaterih vzbudi odpor, še preden se dobro seznanijo z njegovimi prednostmi. Res je, da obstaja nevarnost eksplozije, vendar ima tudi elektrika svoje nevarnosti. Treba se je zavedati, da je v večini primerov kuhanje na plin varno, sicer se ne bi obdržalo do danes.

Mnogi poudarjajo, da je kuhanje na plinski štedilnik bolj zdravo in učinkovito, saj hrana počasi pridobiva temperaturo in se počasneje kuha kot na štedilniku z indukcijsko ploščo. Pogosto se ljudje ne morejo odločiti, kakšen kuhalnik naj izberejo. Samo z električnimi ploščami, morda v kombinaciji z indukcijo ali pa morda plinski štedilnik kombiniran z električnima ploščama? Odgovorov je seveda več, vsak ima svoje preference in želje, vendar pa trditev, da je plinski štedilnik zgolj in samo nevarna izbira, stoji na zelo majavih temeljih.

Verjetno bi se vsi strinjali, da se je pred nakupom štedilnika potrebno dobro pozanimati o prednostih in slabostih želenih kombinacij štedilnikov in jih nato pretehtati. Ne bojte se stopiti do prodajalca na oddelku štedilnikov in ga vprašati za nasvet. Zelo verjetno je, da vam bo pomagal razjasniti misli in vam bo v pomoč pri končni odločitvi. Vprašajte tudi prijatelje ali znance, kakšne vrste štedilnikov uporabljajo in kako so zadovoljni z njimi. Nasveti uporabnikov iz prakse so vedno resnični in zelo dobrodošli. Zavedajte se, da vam trmasto vztrajanje brez dobrih argumentov za ali proti, ne bo v nikakršno korist. Zato, dragi skeptiki plinskih štedilnikov, pozanimajte se, da morda ne boste živeli v zmotnem prepričanju.