Objavil dne Avg 29, 2012 v Ostala oprema

Notranja vrata malo drugače – vrata po meri

Notranja vrata imamo v vsaki hiši in stanovanju. Služijo kot prehodi med prostori in zagotavljajo zasebnost. Večinoma so lesena, včasih plastična ali še iz kakšnega drugega materiala, skoraj vedno pa pravokotne oblike. Nanje smo že tako navajeni, da jih skoraj ne opazimo, če se vanje ne zaletimo. Vendar ni treba, da je tako. Če poznamo dobrega mizarja in se odločimo za vrata po meri, lahko naša notranja vrata postanejo okrasni element, ki ga bo opazil vsak obiskovalec, našim očem pa bodo v veselje vsakokrat, ko jih bomo odprli ali zaprli. Nestandardne dimenzije ne bodo problem, tako da bomo brez težav dobili vrata tudi za mansardno stanovanje. Lahko se odločimo tudi za vrata do stropa, polkrožen vrh ali drsna vrata. Izberemo lahko med različnimi vrstami lesa ali kombinacijami materialov. Lahko so povsem gladka ali pa z okrasnimi letvicami in rešetkami. Če želimo biti še bolj neobičajni, lahko namesto naravnega videza lesa izberemo posebno barvo.

Vrata po meri omogočajo tudi izbiro pantov. Za močnejšo vgradnjo se odločimo, če z vrati radi loputamo, jih trdo zapiramo ali se otroci na njih gugajo. V tem primeru je dobro tudi, če so masivna in odporna na udarce, če pa mizar ponuja garancijo, še toliko bolje. Ko bodo ta vrata po daljšem času še vedno stala na mestu kot nova, bomo veseli, da smo izbrali točno taka. Eno izmed najbolših mizarstev najdete je Mizarstvo Peternelj.

Vrata po meri so torej lahko takšna, da jih bomo z veseljem pokazali večkrat, ne samo takrat, ko želimo, da nekdo odide.