Objavil dne Apr 7, 2016 v Uncategorized

Mislite, da boste zboleli. Tu je nekaj ukrepov, ki so vam lahko v pomoč

Čeprav se naš imunski sistem neutrudno bori proti mikrobom in bacilom, se kdaj pa kdaj zaradi različnih dejavnikov še vedno zgodi, da zbolimo. V tem članku se bomo posvetili predvsem sezonskim boleznim, gripi, prehladu, smrkanju in podobno. Pripravite razkužilo za roke in dezinfekcijsko sredstvo, limonado, robčke in Lekadol+C ter se spustite v branje.

Dejstvo je, da zimski in pomladanski meseci slovijo kot meseci, ko na nas prežijo gripa in druge bolezni. Verjetno vsi poznate znake teh bolezni, a jih lahko še enkrat ponovimo. Najpogostejša so obolenja dihal, ostali znaki pa so boleče grlo ter zamašen nos in veliko izcedka, kihanje, glavoboli, malo energije, bolečine v telesu in podobno. Čeprav se sliši grozno, se ti simptomi kaj hitro razblinijo, v nasprotnem primeru vsekakor obiščite zdravnika. Če gre za blažje simptome, se po mojem mnenju obisk zdravnika ne splača, saj vam bodo rekli; pijte veliko tekočine in vzemite kakšen lekadol in počivajte. Simptomi gripe so sicer drugačni od prehlada, saj se vam poleg prej omenjenih poviša tudi telesna temperatura, lahko vas začne mraziti, gripa pa traja tudi malce dlje kot običajen prehlad.

Najpogosteje te bacile v telo vnesemo prek sluznice, pa naj bo to okoli oči, ust ali pa nosu, zato se je dobro tem področjem izogibati in se jih čim manj dotikati. V mojem žepu se pozimi in pomladi vedno znajde dezinfekcijsko sredstvo v pršilu, ki ga naročim iz http://www.germstar.si/. Pršilo je ravno prav veliko, da ga pospravim v žep in tako preprečim, da bi me okužil kakšen sodelavec ali kdo drug. Dejstvo je, da so ljudje pri umivanju rok zelo malomarni, z rokovanjem ali dotikanjem kljuk pa lahko zbolite hitreje, kot ste mislili. Umivanje in razkuževanje rok je daleč na prvem mestu med ukrepi, ki jih lahko sprejmete kot preprečevanje okužbe. Še ena stvar je ta, da prezračite zaprte prostore, kjer se nahajajo ljudje, ki so že bolni.

Kot preventiva pa ne pozabite tudi na pokrivanje dihal med kašljanjem in seveda vsesplošno zdravo prehranjevanje, gibanje in zdrav način življenja.