Objavil dne Jul 9, 2012 v Ograje, Stopnice

Kako izbrati pravega mizarja za izdelavo stopnic in ograje?

Vsaka družina, ki živi v večnadstropni hiši, ima stopnišče. Pri opremljanju oziroma prenavljanju svojega stopnišča pa marsikdo naleti na vprašanje, katerega mizarja sploh izbrati za izdelavo stopnic in ograje. Odločitev ponavadi ni lahka, saj želimo dobiti maksimalno kakovost za minimalno ceno.

Prva stvar, na podlagi katere se lahko odločite, je kraj vašega bivanja. Za izvajanje storitve verjetno ne boste izbrali mizarja, ki živi na drugem koncu sveta, ampak se boste omejili na vaše bližnje kraje. Nočete si po nepotrebnem naložiti še dodatnih stroškov prevoza. Večina mizarjev ima ponavadi na zalogi različne vrste lesa, tako da sam izbor materiala ne bi smel biti težava, če pa želite kakšno posebno eksotično vrsto, pa boste morebiti res morali pregledati ponudnike v širši geografski razdalji.

Naslednji kriterij za izbor mizarja je seveda kvaliteta storitve. Za izdelavo stopnic in ograje želimo, da sta dobro opravljeni, zato ne smemo takoj zagrabiti najcenejše ponudbe. Priporočljivo si je ogledati ponudbo vsaj nekaj mizarjev, včasih pa je pametno tudi povprašati koga, ki že ima izkušnje z določenim izvajalcem, če je bil z njim zadovoljen. Določene informacije lahko pridobimo že na spletnih forumih.

Tretji kriterij odločitve pa je cena storitve. Omenili smo že, da ni pametno poseči po prvi najcenejši ponudbi, saj morda ne bo kvalitetna, vendar to ne velja, če smo si že ogledali nekaj ponudb. V tem primeru smo verjetno že izbrali ožji krog mizarjev, s katerimi želimo sodelovati, in če nimamo posebnih preferenc, je verjetno najbolj smiselno, da se za izvajalca odločimo na podlagi cene.