Objavil dne Nov 23, 2019 v Splošni prispevki, Uncategorized

Je vseeno, kakšne vrste je hrana za mačke?

Raziskave kažejo na to, da večina lastnikov malih živali vse bolje skrbijo zanje. To se v veliki meri kaže tudi pri nakupovanju hrane, saj veliko pogosteje posegajo po hrani, ki je veliko bolj kakovostna, čeprav je taka vrsta hrane nekoliko dražja. 

Hrana za mačke blagovne znamke Acana je, na primer, ena od najbolje prodajanih vrst hrane. Večina lastnikov oziroma skrbnikov mačk je začela hrano nakupovati kar preko spleta, kjer je veliko specializiranih trgovin s hrano za male živali. Spletno nakupovanje hrane za živali je v veliki meri priljubljeno ne samo za to, ker ljudje prihranijo kar nekaj časa, temveč je hrana za živali na tem mestu cenejša, a hkrati lahko izjemno kakovostna. 

Suha in mokra hrana za mačke 

Hrana za mačke se v osnovi deli na suho in mokro. Med vrstama hrane so izjemno priljubljeni briketi, ki jih lahko kupite v številnih možnih okusih. Ne glede na to, nad katerim okusom je navdušena vaša mačka, pa je najpomembneje, da je hrana sestavljena iz vseh pomembnih hranil, kar se sčasoma pokaže tudi na mačji dlaki. Če ji dajete manj kakovostno hrano, ki ne vsebuje vseh potrebnih hranil, njena dlaka ne bo nikoli zares lepa, prav tako žival ne bo kazala posebnega navdušenja, ko ji boste dajali jesti. 

Ne glede na to, katera hrana za mačke je na urniku, je pomembno, da jo stresete oziroma daste v primero posodo. Tudi žival se mora, tako kot človek, pri jesti navaditi na določen red. Pri tem pa jo v največji meri na to lahko navadite sami. Poleg skledic za hrano mora obvezno stati še skleda, ki je vedno napolnjena z vodo. 


Uravnotežena mačja hrana

Mačji priboljški 

Hrana za mačke vključuje tudi priboljške, ki jih živali ni dobro dajati prav vsak dan. Mačka lahko s priboljškom nagradite le nekajkrat na teden. Tako kot pri sebi morate tudi pri živali paziti, da se ne zredi preveč in da hrano uživa približno ob določeni uri. Čeprav je to veliko lažje doseči pri psu, pa lahko red pri prehranjevanju ustvarite tudi pri mačku in drugih živalih. 

V spletni trgovini z mačjo hrano in drugimi vrstami hrane za živali lahko kupite tudi številne pripomočke oziroma igrala, ki bodo poskrbela, da se bo vaša mačka v vašem domu počutila še prijetneje ter domače. Nikakor pa ne smete pozabiti niti na primerno veliko mačje stranišče, ki ga morate na  vsake toliko časa očistiti. Stranišče za mačka naj bo postavljeno, če se le da, vedno na isto mesto.