Električna kolesa – najnovejša oblika prevoza

Električna kolesa so nam podarila možnost druženja z vsemi generacijami v družini. Kolesarjenje je že od nekdaj odlična aktivnost za vso družino. Živimo v času, ko smo vsi polno zaposleni s službo, šolo in predavanji. Vse več časa preživimo izven doma in vedno manj časa z družino. Da bi karseda najbolje izkoristili prosti čas, preživeli čas z družino in ob tem še poskrbeli za zdravje nam omogočajo zložljiva električna kolesa. Primerna so za vse generacije. Tako, da lahko na kolesarje povabite tudi najmlajšega in najstarejšega člana družine.

Kaj točno je električno kolo in kako deluje?

Preprosto. Električno kolo je kolo na električni pogon. So popolna rešitev za vožnjo po mestu in družinske izlete. Se sprašujete kako deluje električno kolo? Električna kolesa imajo pomožni električni motor, ki nam pomaga pri poganjanju pedal. Elektro motor je, odvisno od kolesa, nameščen v zadnjem ali sprednjem pestu ali pa v gonilnem ležaju. Delovanje električnega kolesa ne spodbuja lenobe, saj se z njim ni možno peljati kot  z mopedom. Kolo namreč potrebuje za pogon našo energijo in poganjanje pedal. Za to je zaslužen senzor obratov, eden izmed sestavnih delov motorja, ki zazna obračanje pedal in s tem aktivira motor. Motorju daje energijo za delovanje električnega kolesa polnilna baterija proizvajalca Samsung, ki vam v ECO načinu pomaga doseči do 65 kilometrov daleč z enim polnjenjem. Polnjenje je preprosto in poteka preko običajne električne vtičnice. Čas polnjenja baterije je med štirimi in šestimi urami. Z najboljšim električnim kolesom S-Bikes lahko dosežete hitrost do 25 km/h. Zložljivim električnim kolesom je dodan uporabniški vmesnik S-Bikes iQ, s pomočjo katerega lahko izberemo eno izmed devetih stopenj pomoči, ki nam jih ponuja elektro motor.  Pri kolesih športni način in eko program odlično sodelujeta. Medtem, ko nam športni način omogoča neverjetne pospeške in odlično zmogljivost, je eko program zasnovan za maksimalno razdaljo z enim polnjenjem. Prvi model električnega kolesa Smart 01 smo prenovili in izboljšali. Najnovejše zložljivo električno kolo je odraz izboljšav in predlogov kupcev. Izpopolnili smo tudi sam okvir, ki je dobil dodatna držala za sedež. Podporna tačka za postavitev kolesa je z novim modelom premaknjena na zadnji del kolesa. Tako omogoča enostavnejše zlaganje ter neprestano premikanje pedal. Najbolj praktična nova pridobitev je zagotovo po višini nastavljivo krmilo z merilno skalo za preprostejšo določitev višine. Prednja in zadnja luč ter osvetlitev potovalnega računalnika je sedaj enotna s svetili S-Bikes LED. Najboljše električna kolesa S-Bikes so izredno prevozno sredstvo za vožnjo po mestu, saj so lahka, zložljiva, ekološka in enostavna za uporabo. Električna kolesa so praktična rešitev tudi za vse, ki bi si želeli kolesariti, vendar niso prepričani, da bi zmogli premagati razdaljo in vzpone. Tako lahko celotna družina uživa v premagovanju daljših razdalj brez večjih naporov. Zložljiva električna kolesa so primerna tudi za srčne bolnike, saj omogočajo kolesarjenje z nižjim srčnim utripom.

Nakup električnega kolesa je dobra naložba za vožnjo brez napora

Katero električno kolo bomo kupili, je odvisno predvsem od našega vsakdana in želje po mobilnosti. Odlična lastnost zložljivih električnih koles je, da so primerna tako za vsakdanjo vožnjo po mestnih ulicah, kot za premagovanje daljših razdalj. S-Bikes kolesa nam zagotavljajo lažje premagovanje dolgih razdalj brez večjega napora. Tako nas ne bo več skrbelo kako bomo premagali tisti zadnji klanec do cilja. Prav tako se lahko povzpnemo na kolo in odkolesarimo v službo brez, da bi nas skrbelo, če bomo tja prišli prepoteni. Toda, kateri model električnega kolesa kupiti?

Zakaj kupiti električno kolo F50e?

Električno kolo F50e odlikuje lahkota. Z aluminijastim ohišjem celotno telo tehta z vso opremo manj kot 22 kilogramov. Eco način vas bo z enim samim polnjenjem popeljal do 60km. Polnjenje Samsung baterije z zmogljivostjo 7800mAH je hitro in preprosto. Baterijo lahko namreč s ključem odklenete, ločite od kolesa in jo polnite kjerkoli želite.  Čas polnjenja, preko klasične hišne električne vtičnice,  je med štirimi in šestimi urami. Zložljivo električno kolo F50e ima 5 programov električne pomoči, 7 prestav in doseže maksimalno hitrost 25 km/h. Moč elektro motorja pa je 250W. Dobavljivi so v grafitno sivi in beli (perla) barvi. Serijska oprema ki, poleg naštetega še, zaznamuje kolo F50e so perforirane visoko zmogljive disk zavore, 3-kraka lita platišča v mat črnem izgledu, potovalni računalnik, 7 stopenjski menjalnik SHIMANO s ščitnikom, integriran opozorilni zvonec, upravljalnik S-BIKES iQ s petimi režimi delovanja, prednje vzmetenje, zložljivo krmilo z možnostjo regulacije višine z merilno skalo, po višini prilagodljiv komfortni sedež, LED sprednja luč in LED zadnja luč ter seveda zložljivo ogrodje.

Zakaj kupiti električno kolo F18e?

Zložljivo električno kolo F18e, je podobno zložljivemu električnemu kolesu F50e. Odlikuje ga lahko aluminijasto ohišje, ki skupaj z baterijo in celotno opremo tehta manj kot 18 kg. Prav tako kot lahko v ECO načinu prekolesarimo pot dolgo kar 65 km. Baterija priznanega proizvajalca Samsung, se polni preko običajne hišne električne vtičnice. Čas polnjenja 7800 mAh baterije je od 4 do 6 ur. V primerjavi z F50e nima blatnikov, zadnje luči in vzmetenih prednjih vilic. Na najboljše električno kolo je omogočena montaža zadnjega prtljažnika ter sprednjega in zadnjega blatnika z lučko. Električno kolo  F18e je dober nakup za vse, ki jim je teža kolesa pomembna.